"Încă nu a fost asigurată o creştere solidă şi susţinută a economiei mondiale. Redresarea investiţiilor şi comerţul rămân mai slabe decât este necesar pentru a susţine o creştere productivă, iar majorarea salariilor este dezamăgitoare", se arată în raportul privind perspectivele economiei mondiale, publicat miercuri de OECD.

Instituţia a îmbunătăţit previziunile privind evoluţia economiei Rusiei, de la 1,4% la 2% anul acesta şi de la 1,6% la 2,1% anul viitor, pe fondul redresării preţului la ţiţei.

În schimb, PIB-ul Indiei ar urma să înregistreze în 2017 un avans de 6,7% (faţă de 7,3% previzionat în iunie) şi de 7,2% în 2018 (de la 7,7% estimat anterior).

Zona euro va înregistra o expansiune de 2,1% anul acesta (faţă de 1,8% previzionată în iunie), în timp ce prognoza pentru SUA a fost menţinută la 2,1%.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 35 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.