Într-un comunicat publicat pe site-ul său, comitetul de campanie a anunţat că 348.000 de persoane au vărsat bani în favoarea candidatului sau a democraţilor în februarie. Aceste 45 de milioane ridică la 180 de milioane de dolari suma strânsă de Obama şi partidul său de la lansarea campaniei în aprilie 2011. În ianuarie, aceştia au obţinut 29 de milioane de dolari.
Cu toate acestea, aceste cifre sunt mai mici în raport cu suma colectată de Obama în februarie 2008, când contracandidatul lui Hillary Clinton pentru învestitura democrată a strâns 55 de milioane de dolari. În total, Obama a strâns o sumă record de 750 de milioane de dolari în 2007-2008.

Mitt Romney, favorit pentru a obţine învestitura republicană şi a intra în lupta finală pentru Casa Albă cu Obama la 6 noiembrie, a reuşit să strângă numai 75 de milioane în 11 luni, dintre care 11,5 milioane în februarie. Colectările de fonduri sunt cruciale, întrucât ele le permit candidaţilor să facă turnee în ţară pentru a se întâlni cu electoratul şi să achiziţioneze spaţii publicitare pe micile ecrane, notează AFP citat de Agerpres.