Serviciul Hidrometeorologic de Stat vine cu precizări de ultimă oră după ce ANM a emis o avertizae de cod galben de instablitate atmosferică. Potrivit sursei citate, în noaptea de miercuri spre joi, sunt prognozate ploi puternice însoţite de descărcări electrice.

Totodată, nu este exclusă probabilitate de inundații în următoarele ore. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, se prevăd averse – 15-35 l/m2. În ceea ce privește vremea de joi, potrivit sursei citate, temperatura aerului va oscila între +18.. +23 de grade Celsius, iar în noaptea spre vineri vor fi între +13..+18 grade Celsius.

Pe de altă parte, vineri vremea va fi călduroasă, temperaturile situându-se între +24..+29 de grade Celsius, urmând ca până la sfârşitul săptămânii, valorile termice să ajungă +32 de grade Celsius ziua.

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu a vorbit despre schimbările meteorologice din ultima perioadă. Potrivit acestuia, finalul săptămânii vine cu vreme instabilă, dar și temperaturi scăzute pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în weeekend

Pe litoral în schimb vremea va fi bună în acest weekend, cu temperaturi ridicate. Totodată, apa mării va avea și ea 25 de grade, anunță meteorologul. La munte însă sunt așteptate ploi, descărcări electrice, dar și grindină.

„Finalul săptămânii vine cu o vreme în general instabilă, cu un regim termic diferit de la o zonă la alta. În Vestul, Centrul și Nordul țării va fi o vreme răcoroasă, temperaturi destul de coborâte pentru această perioadă din an, în vreme ce în partea de sud-est a țării, pentru sâmbătă sunt prognozate 31- 32 de grade, iar pentru ziua de duminică, sunt prognozate 28 – 29 de grade, poate izolat 30 – 31 de grade în Dobrogea.

În Sud – Est, o vreme mai bună, inclusiv pe litoral, unde atât sămbătă, cât și duminică vremea va fi predominant frumoasă, iar probabilitatea de ploaie va fi mai redusă pe litoral și oricum, o vreme ce se va menține caldă la mare, 27 – 29 de grade, apa mării încă destul de caldă, 24 – 25 de grade. Nu așa de bine va fi la munte, unde încă de sâmbătă ne așteptăm la instabilitate atmosferitcă accentuată, la ploi torențiale, descărcări electrice, posibil chiar și grindină”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM, în exclusivitate pentru DC NEWS.