Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) vine cu precizări de ultimă oră. Potrivit sursei citate, valul de caniculă, dar și disconfortul termic se vor  menține în perioada următoare, după urmând un val de furtuni violente.

ANM mai precizează că pentru zilele de 4 şi 5 august este valabilă o avertizare cod galben de disconfort termic în zece judeţe din sudul şi sud-estul ţării, plus Capitala, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 şi 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii anunță că până la data de 15 august, vor fi perioade în care regimul termic va deveni mai normal, cu temperaturi maxime ce vor scădea până spre 26 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii restrânse atât la jumătatea acestei săptămâni, cât şi la începutul celei viitoare

În ceea ce privește vremea de azi. potrivit ANM, miercuri, 4 august, se anunță o vreme extrem de caldă în regiunile vestice, sudice şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului, iar în Oltenia şi în sud vestul Munteniei, pe alocuri, va fi caniculă. Totodată, meteorologii anunță că disconfortul termic va fi ridicat în sud şi sud-est.

Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM

Cerul va fi variabil, dar, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină local în jumătatea de est a ţării şi la munte şi izolat în celelalte zone. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 25 şi 36 de grade, iar cele minime între 13 şi 23 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Și în București vremea se menține foarte caldă. ANM anunță că temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

De joi însă se face și mai cald, iar meteorologii anunță că în sud-sud-vest va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua în majoritatea zonelor, însă va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică. Meteorologii avertizează că, începând dinspre sud-vest şi cuprinzând treptat cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Potrivit ANM, ploile vor avea şi caracter torenţial şi, cu probabilitate mai mare în vestul şi în nordul teritoriului şi la munte, cantităţile de apă vor fi local însemnate. În Dobrogea, fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat, în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 37 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade.

În București vremrea rămâne sufocantă, cu un discnonfort termic și mai accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în orele serii şi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.