Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă, de vaccinuri a ajuns în România. Este vorba despre 128.400 de doze, de vaccin Moderna, care ajung vineri la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Potrivit sursei citate, vaccinul va fi distribuit centrelor regionale de stocare din Constanţa, Craiova şi Timişoara.

“128.400 doze de vaccin Moderna sosesc astăzi, 28 mai a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV.

Mai exact, dozele de vaccin vor fi distribuite la Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 42.000 doze, Centrul Regional de Depozitare Craiova: 43.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 43.200 doze.

Amintim faptul că, până în prezent, 1.110.000 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 648.769 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În ceea ce privește alocarea acestora, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

108.000 de doze de AstraZeneca au ajuns deja în România

Pe 23 mai, o nouă tranşă de vaccin produs de compania AstraZeneca a ajuns în România.  Este vorba despre 108.000 doze care au fost trimise, luni, la Institutul Cantacuzino din Capitală și apoi distribuite centrelor regionale din toată țara, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

De menționat este faptul că, Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, potrivit sursei citate.

Amintim faptul că, până la mmentul actual, România a recepţionat 2.330.880 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie 743.956 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.