Vineri începe a doua ediție a Maratonului Vaccinării București, care va fi găzduită la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, de vineri ora 16 până luni la 8.00. Amintim că la prima ediție, din 7-10 mai, au fost vaccinate 20.360 de persoane care sunt acum așteptate la rapel.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul maratonului din acest weekend sunt așteptați atât bucureștenii care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti – ediţia I, ce a avut loc în perioada 7 – 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.

De menționat este faptul că, cea de a doua ediției a maratonului de vaccinare vine și cu o noutate. Este vorba despre posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză.

Pentru cei care doresc să se vaccineze cu acest tip de ser, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser. Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti.

Dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila susține că se va face tot posibilul pentru eficientizarea procesului de vaccinare, iar oricine dorește să se vaccineze, e așteptat în una dintre cele trei zile, în intervalul orar menționat.

„Ţinând cont de experienţa acumulată la ediţia anterioară, vom încerca să eficientizăm şi mai mult procesul de vaccinare. Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constat-o la prima ediţie a Maratonului Vaccinării – Ediţia Bucureşti.

De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim şi celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel. Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate.

Timp de 3 zile îi aşteptăm, la orice oră din zi şi din noapte, pe toţi cei care doresc să se vaccineze la Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, fie că este vorba rapel, prima doză sau singura doză”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, citat în comunicatul de presă.

Valeriu Gheorghiță, despre importanța maratonului de vaccinare

La rândul lui, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a subliniat importanţa implicării în această campanie a specialiştilor de la „Carol Davila”.

Potrivit acestuia, gestul specialiștilor este unul de responsabilitate, dar și de solidaritate. El a mai adăugat că România are nevoie de astfel de demersuri care confirmă dorința comună de a ajunge la normalitate în cel mai scurt timp.

„Este un gest de responsabilitate, de solidaritate şi de grijă faţă de nevoia fiecărui om, printr-o implicare voluntară a întregului corp medical şi academic al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Societatea românească are nevoie de asemenea demersuri care vin să confirme dorinţa de a ajunge la normalitatea care ne-a lipsit atât de mult.

Mesajul provaccinare transmis de cea mai înaltă instituţie medicală din România are un rol important de recâştigarea încrederii oamenilor în actul medical şi în medicină în general”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă, potrivit aceluiaşi comunicat.

Sursa citată mai precizează că Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).