Instituția Prefectului din județul Dâmbovița, împreună cu grupul de firme Soceram și Cemrom, s-a alăturat inițiativei DSP de a organiza un maraton de vaccinare în localitatea Doicești.

Cei care își doresc să se imunizeze vor avea ocazia să o facă fără vreun fel de programare, ci doar prezentându-se cu actul de identitate la Casa de Cultură Colonie în perioada 5-6 iunie și 26-27 iunie pentru rapel. Vaccinarea se va realiza cu serul produs de parteneriatul americano-german al companiilor farmaceutice Pfizer și BioNTech. Pentru imunizare, participanții trebuie să aibă vârsta de peste 16 ani, conform recomandărilor Agenției Europene a Medicamentului.

Maratonul reprezintă o mișcare inedită a celor de la DSP de a forma un parteneriat cu societăți private în scopul promovării campaniei de vaccinare. Cei care se vor imuniza în cadrul programului de pe 5-6 iunie vor fi înscriși automat la o tombolă ce cuprinde mai multe tipuri de premii, printre care și un autoturism.

La nivel național, mai multe programe similare vor avea loc în perioada următoare. Spitalele militare din București, Constanța, Timișoara, Cluj, Craiova, Iași și Brașov vor funcționa din nou în regim 24/24 ore pentru a administra, în principal, dozele de rapel persoanelor imunizate în cadrul maratonului desfășurat acum 3 săptămâni.

Până în ziua de azi, 26 mai, au fost înregistrate 1.076.533 de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, dintre care 30.092 au murit. De la începutul lunii, numărul zilnic de cazuri a început să scadă puternic, în mare parte datorită campaniei de vaccinare.

Marți, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a postat pe platforma de socializare Facebook mai multe grafice care arată situația campaniei de vaccinare la nivel național. Aproape 26% din românii de peste 16 ani s-au imunizat cu cel puțin o doză de ser, iar 21% sunt vaccinați cu schema completă.