Astfel, pe primul loc se situează Israelul, urmat de Singapore şi Siria. Rusia ocupă locul patru, înaintea Kuweitului, care se situează pe locul opt, şi a Arabiei Saudite, care se plasează pe poziţia 10. Azerbaidjanul, parte a unui conflict îngheţat (Nagorno-Karabah), se plasează pe locul 15, fiind urmată urmat de Belarus (16).
Ucraina se situează pe locul 20 între cele mai militarizate state din lume, înaintea SUA, care se situează pe locul 30, în acest top. Aceasta cu toate că Statele Unite ale Americii sunt lideri în privinţa cheltuielilor alocate apărării, cu un buget militar de circa 687 miliarde de dolari.
Printre primele 50 se numără şi câteva state din America Latină – Chile (locul 34), Ecuador (36), Peru (48) şi Columbia (49). Germania, de unde provine şi institutul care a realizat topul, se situează pe locul 73; în 2009, aceasta ocupase poziţia a 81-a. China se situează pe locul 83, deşi după volumul cheltuielilor dedicate apărării ocupă locul doi după SUA, cu un buget militar de 114 miliarde de dolari.
Din lipsă de informaţii, Coreea de Nord lipseşte din acest clasament, deşi, conform experţilor, aceasta ar putea fi cel mai militarizat stat din lume.
Sursa: Agerpres