Cea de-a 16-a ediţie a programului de oferte speciale „O săptămână la mare – Litoralul pentru toţi” se va desfăşura în perioada 3 mai–15 iunie, prin acest program putând fi achiziţionate sejururi de minimum şase nopţi cu aceleaşi tarife ca în septembrie 2009, între 159 lei şi 399 lei de persoană.

 

Programul este lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

 

„În urma unor consultări preliminare cu membri de pe litoral ai FPTR, ţinând cont de evoluţia tarifelor şi a puterii de cumpărare a turiştilor, pentru această ediţie, se aplică aceleaşi tarife ca în septembrie 2009. Comisionul acordat agenţiilor de turism va rămâne ca şi până acum la valoarea de 10%, incluzând TVA”, se arată în comunicatul transmis de FPTR.

 

Tarife de la 159 lei/persoană pentru şase nopţi de cazare

 

Potrivit acesteia, un sejur de şase nopţi la un hotel de o stea, fără mic dejun, va costa 159 lei/persoană, iar la un hotel de două stele, tot fără mic dejun, va costa 189 lei, în timp ce la un hotel de două stele, cu mic dejun, tariful este de 249 lei/persoană.

 

La un hotel de 3 stele, un turist va plăti 219 lei pentru şase nopţi de cazare fără mic dejun, iar la unul de 3 stele, dar cu mic dejun, tariful este 339 lei/persoană. La un hotel de 4 stele, cu mic dejun, sejurul costă 399 lei/persoană.

 

Potrivit reprezentanţilor patronatelor, sejurul minim este de 6 nopţi, putând fi valorificate şi sejururi de peste 6 nopţi.

 

„Unităţile de cazare şi agenţiile de turism care vor derula acest program vor fi promovate prin mass-media de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în cadrul programului Turist în România şi de către FPTR şi ANAT prin mijloacele lor proprii. Locurile de cazare incluse în acest program se adresează tuturor categoriilor de turişti români, iar vânzarea se va face conform principiul «primul venit, primul servit»”, se mai arată în comunicat.

 

33 de hoteluri s-au înscris în program

 

Până acum, s-au înscris în program 33 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 4.600 de locuri pe serie, adică cel puţin 20.000 de turişti vor putea beneficia de vacanţe pe litoral la tarife reduse la început de sezon estival 2010.

 

De asemenea, în perioada 3 mai-14 iunie, se va desfăşura celălalt program de oferte speciale dedicat turiştilor care optează pentru litoralul românesc, programul „Mini-preţuri de vacanţă – Litoralul pentru toţi”, ajuns la a şasea ediţie. În acest an, acest program cuprinde hoteluri de la 1 la 5 stele. Pentru un sejur de şase nopţi/persoană, tarifele sunt între 159 lei şi 499 lei, potrivit Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.