Prim ministrul României, Florin Cîțu a a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va perimite niciodată să se întâmple în România ceea ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu. De asemenea premierul a vorbit și despre amendamentele depuse de PSD.

„Am primit lista amendamentelor făcute publice de cei de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB, deci asta ar însemna să mergem cu deficitul undeva la 13% din PIB.”, a declarat Florin Cîțu.

Potrivit prim ministrului Florin Cîțu, PSD vrea să ia banii din fondul contribuțiilor pentru UE .

„De acolo vrea PSD să ia banii, să ne lase fără contribuții la UE, să ne scoată din UE. Acestea sunt amendamentele PSD”, a spus Cîțu.

Întrebat ce va face cu privire la amendamentul ce prevede alocarea a 24 de călătorii gratuite pentru studenți, prim ministrul Florin Cîțu a spus că nu depinde de el. ” Amendamentul merge în Parlament, nu depinde de mine. Tot ce spun este că nu putem depăși deficitul de 7,16%.”

„Nu voi permite să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu”

La sfârșitul conferinței, Florin Cîțu a promis românilor că nu va permite să se întâmpe în România ceea ce s-a întâmplat pe vremea lui Iliescu.

„Sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alții. Tineți minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Vreau să le spun românilor că nu voi permite niciodată în România să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și a altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a declarat Florin Cîțu.

Social democraţii vor depune ”câteva mii de amendamente”

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că parlamentarii social democraţi vor depune ”câteva mii de amendamente” la legea bugetului de stat, susţinând că Guvernul Florin Cîţu pune povara austerităţii pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi.

Sorin Grindeanu a prezentat, într-o conferinţă de presă, “alternativa PSD” la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu, susţinând că diferenţa între viziunea social democraţilor şi cea a Coaliţiei de la guvernare constă în creşterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare.

“Consiliul Fiscal i-a spus lui Cîţu că nu poţi creşte o economie doar cu austeritate şi tăieri. Este nevoie şi de o creştere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (…) Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei.
Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea