Noua categorie de aparate Nikon 1, care cuprinde modelele Nikon 1 V1 şi Nikon 1 J1, a fost proiectată şi construită de la zero şi oferă în premieră funcţii inovatoare atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare.

Nikon 1 V1 şi Nikon 1 J1 sunt considerate de către producători drept cele mai rapide aparate foto din lume, mai rapide de cel puţin trei ori decât orice DSLR profesional, cu o rată de procesare de 600 megapixeli pe secundă, adică până la 60 de cadre pe secundă la rezoluţie maximă.

Cu ajutorul noului sistem de procesare Expeed 3 modelele Nikon 1 permite două moduri cu totul noi de fotografiere: Instantaneu în Mişcare şi Selector Inteligent de Fotografie. Astfel, pentru realizarea unui instantaneu în mişcare, aparatele surprind atât momentele dinaintea apăsării declanşatorului, cât şi cele imediat după eliberarea acestuia, scena fiind redată sub forma unui film cu încetinitorul şi a unei fotografii la rezoluţie maximă.

Pe de altă parte, Selectorul Inteligent de Fotografie realizează 20 de fotografii în succesiune rapidă la rezoluţie maximă, din care le înregistrează pe cele mai bune cinci şi o recomandă pe cea mai bine încadrată şi focalizată dintre ele.

Nikon 1 V1 este echipat cu un vizor electronic şi un port multifuncţional pentru accesorii. Aparatul foto are o carcasă rezistentă, cu un panou din aliaj de magneziu în partea de sus şi în faţă. Culorile disponibile sunt negru şi alb.

La rândul său, Nikon 1 J1 are un design minimalist, dimensiuni foarte mici, este disponibil într-o gamă de patru culori (alb, negru, roşu, argintiu) cu obiective compacte 1 NIKKOR asortate şi dispune de un bliţ integrat care ofera luminozitate suplimentară atunci când este necesar.

Noile aparate din categoria Nikon 1 vor fi disponibile în România, ca şi în restul lumii, din data de 20 octombrie a.c., la preţuri cuprinse între 2.499 lei (modelul Nikon 1 J1) şi 3.599 lei (Nikon 1 V1)

Nikon este unul dintre cei mai importanţi producători de echipament foto din lume, cu o tradiţie de peste 90 de ani. Primul aparat foto produs de Nikon a fost lansat în anul 1948.

Producătorul nipon aniversează, miercuri, patru ani de activitate şi prezenţă pe piaţa românească.
Sursa: Agerpres