Preşedintele american Donald Trump a postat zeci de tweet-uri vineri dimineaţă pe mai multe subiecte, printre care şi unul care arată că a confundat „informaţiile” de pe un site conservator de satiră cu ştiri reale, relatează dpa, conform Agerpres.

Site-ul conservator de satiră Babylon Bee a publicat un articol în care afirma că o pană de funcţionare larg răspândită joi a Twitter a fost rezultatul eforturilor de a înlătura ştirile negative despre fiul rivalului său Joe Biden.

Gluma era legată de faptul real că Twitter a oprit utilizatorii să redistribuie un articol al New York Post despre Hunter Biden, afirmând că acesta încalcă termenii şi condiţiile sale.

„Uau, asta nu s-a mai făcut niciodată în istorie… De ce face Twitter acest lucru?”, a scris preşedintele. „Să aducem mai multă atenţie asupra lui Joe Somnorosul şi a Big T”, a adăugat el, referindu-se la oponentul său în cursa prezidenţială şi la marile companii tehnologice.

Președintele, criticat pentru postările sale pe Twitter

Trump se dedă uneori unor veritabile furtuni pe Twitter, notează dpa, postând zeci de mesaje într-o perioadă scurtă de timp. Vineri, el a avut circa 60 de postări, printre care gândurile sale şi redistribuiri ale altor postări, printre care şi unele anonime.

Preşedintele a comentat că obiceiurile sale de pe Twitter, în special redistribuirea postărilor unor conturi necunoscute, îi pot provoca probleme, cum ar fi redistribuirea unor postări ale unor adepţi ai teoriilor conspiraţiei. Chestiunea a apărut în cursul unei întâlniri cu alegătorii al lui Trump de joi.

„Dvs sunteţi preşedintele… Nu sunteţi unchiul nebun al cuiva care poate redistribui orice”, i-a spus celebra prezentatoare Savannah Guthrie de la NBC News preşedintelui SUA.