„Suntem într-o situaţie în care avem peste 210.000 de morţi şi ce face el? Nimic. Încă nu poartă mască”, a susținut aspirantul la Casa Albă pe platoul canalului de televiziune ABC, unde a răspuns la întrebările alegătorilor simultan cu președintele SUA, care s-a adresat de pe un canal concurent, conform agerpres.ro

Dezbaterea virtuală prevăzută iniţial a fost anulată după ce Donald Trump a refuzat să participe şi cei doi candidaţi se adresează în acelaşi timp, pe două canale diferite, la ora 20:00 (miezul nopţii GMT). Biden se adresează din Florida pe NBC, în timp ce Donald Trump se adresează din Pennsylvania pe ABC.

Donald Trump a câștigat lupta cu coronavirusul

Preşedintele american Donald Trump a transmis că este „imunizat” contra coronavirusului, conform sursei menționate.

„Se pare că sunt imunizat, pentru, nu ştiu, poate că pentru o perioadă lungă, poate pentru o perioadă scurtă, poate pe viaţă. Nimeni nu ştie exact, însă eu sunt imunizat”, a transmis Donald Trump în timpul unui interviu telefonic pentru Fox News.

„Aveţi un preşedinte care este imunizat. Aveţi astăzi un preşedinte care nu are nevoie să se ascundă în subsolul casei sale precum adversarul său”, a spus Donald Trump, referindu-se la Joe Biden.

De asemenea, în timpul interviului său pentru Fox News, Donald Trump a insinuat astfel că adversarul său democrat ar putea fi bolnav.

„Dacă vă uitaţi la Joe, el tuşea teribil ieri (sâmbătă)… Nu ştiu ce vrea să însemne asta, însă presa nu a vorbit mult despre acest lucru”, a subliniat președintele SUA.

Cresc tensiunile dintre SUA și China

Reuters informează că joi, China a acuzat Statele Unite de subminarea păcii şi stabilităţii în Strâmtoarea Taiwan, după ce distrugătorul USS Barry al marinei militare americane a trecut prin strâmtoare, informează agerpres.

Totodată, Zhang Chunhui, purtător de cuvânt al comandamentului teatrului de est, a declarat că forţele armate chineze au urmărit şi monitorizat nava americană şi a cerut Washingtonului să înceteze acţiunile şi declaraţiile provocatoare în Strâmtoarea Taiwan.

Acesta a mai subliniat faptul că militarii chinezi vor apăra cu hotărâre integritatea teritorială a ţării şi vor menţine pacea şi stabilitatea în strâmtoare.

De cealaltă parte, marina militară a SUA consideră că a fost vorba de ‘un tranzit de rutină’.