Fabrica va avea o suprafaţă de 12.500 mp şi va fi construită lângă Ploieşti. Investiţia atrasă de noua facilitate este de circa 20 mil. euro. Compania a achiziţionat de la grupul belgian Alinso un teren în suprafaţă de 3,5 ha din cadrul Ploieşti West Park.
„Decizia de a investi în România a fost influenţată pozitiv de suportul oferit de Guvernul României prin intermediul schemei de ajutor de stat aprobată de Ministerul Finanţelor. De asemenea, locaţia fabricii ne permite să spijinim dezvoltarea regiunii agricole a României”, a declarat Judy Altmaier, Vicepreşedinte Operaţiuni în cadrul The Toro Company. Fabrica din Ploieşti va sprijini producţia unităţii de micro-irigaţii pe care Toro o are deja la Roma.
Fabrica din România îşi va începe producţia la sfârşitul verii lui 2011 şi va oferi circa 100 de locuri de muncă.
În afară de unitatea din România, Toro deţine unităţi specializate în producţia de sisteme de micro-irigaţii în Roma, Australia şi America de Nord.
Ploieşi West Park, deţinut în parteneriat de grupul belgian Alinso şi omul de afaceri prahovean Petrică Uşurelu, a livrat deja pentru Unilever un depozit de logistică de clasă A, cu o suprafață de 30.000 mp, în aprilie 2010, iar construcţia noii fabrici Lufkin este în derulare, în urma unei tranzacţii cu 33 de hectare anul trecut. O altă clădire de logistică în suprafață de 20.000 mp a fost finalizată anul trecut și urmează a fi livrată utilizatorilor finali în primul semestru din 2011. Următoarea dezvoltare majoră în cadrul Ploieşti West Park este construirea primei clădiri pentru IMM-uri, cu o suprafaţă de 18.000 mp, pentru care lucrările de excavare au început deja.
Citeşte şi Agricultorii vor preţ de producător la energia electrică folosită la irigaţii