Decizia companiei nord-americane a fost luată în urma discuţiilor cu şefii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care au convins reprezentanţii Air Canada să opereze curse directe pe principalul aeroport al României, se arată într-un comunicat al CNAB.

Air Canada va opera pe Aeroportul Henri Coandă, din iunie 2018, pe rutele Bucureşti – Toronto şi Bucureşti – Montreal, patru curse săptămânale dus-întors.

”Air Canada este una dintre cele mai prestigioase companii aeriene din lume, iar includerea Bucureştiului pe lista destinaţiilor acestei companii aeriene este o dovadă de încredere în calitatea serviciilor pe care le oferim, precum şi o confirmare a faptului că Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti devine un centru relevant de interes pe harta aviaţiei internaţionale. Echipa CNAB este dedicată total pasagerilor şi companiilor aeriene şi am convingerea că acest parteneriat cu Air Canada este un început de bun augur pentru proiectele de anvergură pe care le-am pregătit”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează 47 de companii aeriene către 103 de destinaţii.

Compania Air Canada va opera zborurile directe pe Aeroportul Henri Coandă cu aeronave Boeing 767. Primele zboruri directe Air Canada spre/dinspre România sunt:

• Montreal – Bucureşti: 7 iunie, Bucureşti – Montreal: 8 iunie.

• Toronto – Bucureşti: 9 iunie; Bucureşti – Toronto: 10 iunie.

Air Canada este linia aeriană naţională şi totodată cea mai mare a Canadei. Fondată în 1937, are sediul în Montreal, Quebec.