Zborurile au început să fie operate din 30 iunie, primele rute fiind Vilnius – Bruxelles. Urmează Amsterdam, Berlin, Praga, Munchen și Moscova. Ținta companiei este de a efectua curse directe de la Vilnius către Europa de Vest, Scandinavia, Rusia și CIS.

Cele două avioane ale producătorului brazilian (al 3 lea cel mai mare din lume) sunt configurate cu 76, respectiv 86 de locuri, și doar cu o singură clasă.
Pentru următorii 3 ani, compania intenționează să achiziționeze alte 3-4 avioane Embraer pentru a crește frecvența zborurilor și a deschide noi rute.

Cu o flotă formată din Embraer, Air Lituanica se alătură numeroșilor operatori aerieni (12, printre care Bulgaria Air, Flybe Finland, LOT) din Nordul și Estul Europei care au identificat potențialul operațional al acestor tip de aeronave.
Pentru că a eșuat în a-și găsi un investitor strategic, compania controlată de municipalitatea Vilnius a semnat un accord de cooperare cu Estonian Air, pentru a se dezvolta în spațiul aerian european.

Cursa către Bruxelles nu este întâmplătoare, Lituania preluând președenția Uniunii Europene de la 1 iulie. Astfel, Air Lituanica va avea sute de pasageri pe ruta Vilnius – Bruxelles în următoarele 6 luni, mai ales că biletul de avion pe această cursă este de aproximativ 180 de euro.