Tronsonul Biharia-Chiribiş, din judeţul Bihor, are o lungime de 29km, iar termenul de finalizare este de doi ani, din care şase luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. Licitaţia a fost lansată în 2017, iar antreprenor este o firmă din Oradea, care acum lucrează pe segmentul de autostradă alăturat între Biharia şi Borş 2, lot de 5km care ar putea fi deschis peste aproximativ o lună.

Pe autostrada A3 Transilvania între Târgu Mureş şi Cluj Napoca, în august, sunt şanse foarte mari pentru inaugurarea tronsonului dintre Iernut şi Cheţani, 18km în judeţul Mureş, dar este foarte întârziat lotul dintre Cheţani şi Câmpia Turzii, ba chiar la un pas de rezilierea contractului. În pregătire, licitaţiile pentru secţiunile Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor cu termen estimat de finalizare la execuţie 2025.

Urmează să fie lansat în licitaţie şi contractul pentru tunelul de 3km de la Meteş, parte din secţiunea Poarta Sălajului -Zalău. La final, vă mai spun că pe autostrada Transilvania, între Târgu Mureş şi Borş avem în trafic doar 80km de autostradă.