Chiar dacă nu au reușit finalizarea niciunui tronson de autostradă în acest an, oficialii guvernamentali se înghesuie să inaugureze, în plină campanie electorală, diverse lucrări de lărgire a unor drumuri naționale, construcția unor porțiuni de variante ocolitoare și o bucată de autostradă între Lugoj și Deva.

În următoarele zile, Ministerul Transporturilor va anunța deschiderea traficului pe o porțiune 15 km de autostradă din Coridorul IV rutier. Bucata de 15 km de autostradă, din lotul 2 Lugoj-Deva, 28,6 km, inaugurată de oficialii guvernamentali a fost construită în trei ani de italienii de la Salini-Impregilo, constructorul autostrăzii demolate Orăştie-Sibiu. Înainte de inaugurarea celor 15 km de autostradă, oficialii Salini-Impregilo au lăsat conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere o factură în valoare de circa 40 milioane lei pentru  lucrări executate la autostrada Lugoj-Deva.

În acest an, italienii de la Salini-Impregilo au încasat încă 13 milioane lei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva. Anul trecut, cei de la Salini-Impregilo au mai încasat de la CNAIR 68 de milioane de lei pentru lucrările de construcţie a lotului 2 Lugoj-Deva.


Te-ar putea interesa și: