Tronsonul de autostradă dintre Lancrăm şi Alba Iulia ar putea fi deschis circulaţiei de către CNAIR şi contructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, Impresa Pizzarotti, până de Ziua Naţională a României (1 decembrie).

Vineri, 20 noiembrie, a avut loc o vizită pe acest şantier, la care au fost invitați politicieni și membri ai administrației locale PNL din județul Alba.

Deschiderea acestui tronson ar putea reprezenta o nouă lovitură de imagine pentru PNL în plină campanie electorală, după ce premierul Orban a anunţat deja că pe 16 km din cei 30 ai centurii în regim de autostradă a municipiului Bacău se va putea circula deja din decembrie, mai devreme decât era stipulat în contract.

Printre oficialii din Alba invitaţi la vizita pe şantier Autostrăzii Sebeş-Turda se numără președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, prefectul județului, Nicolae Albu, deputatul Florin Roman și europarlamentarul Mircea Hava, scrie g4media.ro.

“Am vizitat azi şantierul autostrăzii Sebeş-Turda, unde constructorii și beneficiarul ne-au dat asigurări că în luna decembrie vom putea circula pe tronsonul 1, între Sebeș și Alba Iulia! Iar de anul viitor, pe tronsonul 2, loturile 3 și 4 fiind deja puse în circulație!”, a fost mesajul transmis de Florin Roman, liderul deputaţilor PNL.

“Se DESCHIDE autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Se va putea circula de Ziua Națională. Ce nu a făcut PSD în 5 ani a făcut PNL in 5 luni”, a spus şi Marius Hațegan, vicepreşedintele CJ Alba.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, promitea, în urmă cu circa o lună de zile, că primul lot al Autostrăzii Sebeş-Turda va fi deschis circulaţiei până la finalul anului 2020. În cele din urmă, constructorul italian a finalizat lucrările înainte de termen, astfel că drumul de mare viteză va putea fi inaugurat cu aproape o lună mai devreme şi cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare.