Împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, acesta a efectuat o verificare pe teren, unde a constatat că progresul fizic al lucrărilor pe autostradă a ajuns la un nivel de aproximativ 98-99%.

Lucrările pe autostrada A7 avansează rapid

Ministrul a precizat că mai sunt trei poduri pe acest tronson unde s-au identificat anumite probleme tehnice, care necesită remedieri. În acest sens, a fost comandată o expertiză tehnică ce urmează să stabilească soluțiile necesare pentru finalizarea completă a lucrărilor. Cu toate acestea, oficialii estimează că lotul ar putea fi deschis traficului rutier în a doua jumătate a lunii iunie.

„Progresul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii este de aproximativ 98-99%. Sunt trei poduri unde s-au identificat anumite probleme care trebuie remediate. Am comandat o expertiză care va oferi soluţii”, a explicat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a spus de mai multe ori că șantierele autostrăzii A7 înregistrează un ritm de execuție bun

Acest anunț vine la două luni după ce Sorin Grindeanu a declarat că șantierele autostrăzii A7 înregistrează un ritm de execuție bun, iar pe cei 28,35 kilometri ai lotului Mizil – Pietroasele, lucrările erau deja finalizate în proporție de 98,6%.

La acel moment, ministrul a subliniat necesitatea rezolvării rapide a unei probleme tehnice apărute la pasajul de la kilometrul 20, condiție esențială pentru deschiderea circulației în luna aprilie.

autostrada
SURSA FOTO: Dreamstime

Este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România

În cadrul aceleiași serii de declarații, ministrul Transporturilor a dat asigurări că în 2025 se va putea circula pe întreaga Autostradă a Moldovei, între Ploiești și Pașcani, pe o distanță totală de 319 kilometri, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Până la finalul acestui an, este de asemenea planificată deschiderea circulației pe segmentul dintre Focșani și Adjud, în lungime de 49 de kilometri.

Autostrada A7 este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România, menită să conecteze regiunea Moldovei cu restul țării și să sprijine dezvoltarea economică și mobilitatea în această zonă. Progresul înregistrat pe lotul 2 reprezintă un pas important în direcția respectării calendarului de implementare și a promisiunilor asumate în cadrul PNRR.