Premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai important proiect de infrastructură care va fi realizat în Bucureşti este autostrada de centură.

“Solicit sprijinul prefecturii şi primarilor care sunt prezenţi pentru proiecte importante de infrastructură. După opinia mea, cel mai important proiect de infrastructură care se va realiza în Bucureşti este autostrada de centură a Bucureştiului. Cred că suntem singura capitală din Uniunea Europeană care nu are o autostradă de centură, chiar şi centura actuală nu are decât o jumătate realizată pe patru benzi şi este extrem de important şi pentru Ilfov şi pentru Bucureşti ca acest proiect să se deruleze cu viteză maximă. Evident, avem nevoie de susţinerea tuturor reprezentanţilor din administraţia guvernamentală şi o susţinere puternică din partea autorităţilor locale din judeţul Ilfov”, a spus Orban.

Premierul a participat, duminică dimineaţă, la ceremonia de preluare a mandatului de către noul prefect al judeţului Ilfov, Daniel Zamfir. Orban i-a spus noului prefect al judeţului Ilfov că, la 30 de ani de la Revoluţie, trebuie clarificată problema proprietăţii.

“Ar trebui pus punct problemei soluţionării pe cale administrativă a tuturor litigiilor, a tuturor hotărârilor judecătoreşti care au fost date în diferitele speţe, astfel încât să ştim că este clarificată problema proprietăţii şi procesul de restituire făcut legal, în mod evident, al proprietăţii private se finalizează”, a menţionat Ludovic Orban.

Guvernul României şi conducerea din Ilfov trebuie să aibă o comunicare eficientă

Orban a adăugat că este extrem de important să existe o comunicare între reprezentanţii Executivului din Bucureşti şi cei ai ‘Guvernului’ din Ilfov, notează Agerpres.

“Misiunea noastră este aceea de a pune în practică un program de guvernare care să reconstruiască o administraţie dedicată interesului public, o administraţie prietenoasă cu cetăţeanul, o administraţie care să ia decizii rapid şi care să acţioneze în numele legii şi în numele interesului public”, a subliniat premierul.