O autostradă importantă din România este aproape gata. A mai rămas puțin timp până ce lucrările lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva se vor finaliza. Este prima autostradă care va fi gata în anul 2019.

După finalizarea lucrărilor pentru lotul patru, autostrada va putea fi dată în folosință începând cu luna august. Lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva este în acest moment gata în proporție de 94,30%, potrivit raportărilor către CNAIR din aprilie. Chiar și în această săptămână s-au executat lucrări pentru o porțiune din autostradă. Imaginile cu noul drum pot fi văzute pe pagina de Facebook oficială a CNAIR.

Conform estimărilor, autostrada formată din 4 loturi ar trebui să se poată folosi din această vară, din august. Lucrările au fost executate de firmele lui Dorinel Umbrărescu

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, care este acum aproape gata, trebuia să fie finalizat în anul 2017. Amânarea lucrărilor a fost pusă în seama unui rambleu care s-a prăbușit pe acest lot în vara lui 2017. Au existat neînţelegeril cu autorităţile române, astfel s-a recurs la amânarea finalizării lucrărilor.

Cei 21 de km din lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva au fost construiți de S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes SA pentru 579,93 milioane de lei.

Autostrada Lugoj Deva a început să se construiască pe 27 noiembrie 2013. Drumul trebuia să fie gata conform contractului pe 27 mai 2016. CNAIR promite ca Autostrada Lugoj Deva să fie terminată în al doilea trimestru din 2019.