”Adunarea Creditorilor Oltchim, convocată la cererea administratorilor judiciari BDO Business Restructing și Rominsolv a aprobat prelungirea datei de depunere a ofertelor angajante de la 31.01.2014  la 28.03.2014, pentru achiziția integrală a părților sociale deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV SRL”, reiese dintr-un comunicat al Ministerului Economiei.

În consecință, sunt decalate și celelalte date procedurale. Recent, surse oficiale au declarat că cinci investitori şi-au declarat deja interesul pentru preluarea combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar termenul de depunere a ofertelor, stabilit pentru 31 ianuarie, ar putea fi amânat.

Cei interesaţi sunt omul de afaceri Ştefan Vuza, prin intermediul companiei Chimcomplex Borzeşti; consorţiul format din nemţii de la PCC şi fondul de investiţii israelian Fortissimo; ruşii de la Oil and Gas Trade; consorţiul de companii Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. din China; precum şi ungurii de la Petchem, divizia petrochimică a MOL.

'Aceste companii fie au cumpărat caietul de sarcini, fie au semnat scrisori de intenţie pentru a avea acces la datele companiei. Până în prezent, nu a depus nimeni ofertă angajantă, însă termenul stabilit pentru acest lucru de Adunarea Creditorilor este 31 ianuarie', au spus sursele menţionate.

La companiile enumerate se adaugă şi azerii de la SOCAR, care şi-au manifestat interesul pentru combinatul vâlcean, apoi au anunţat în presă că renunţă la aceste planuri, fără însă a informa şi autorităţile că nu mai doresc să participe la procesul de privatizare.