Sanofi a finalizat vânzarea, anunţată anterior, a diviziei europene de medicamente generice Zentiva către Advent Internaţional, procesul de separare fiind considerat încheiat pe 30 septembrie.
Tranzacţia a fost finalizată înainte de termen, pentru suma de 1,9 miliarde de euro (valoarea companiei), potrivit unui comunicat.
Patrick Aghanian, directorul general al grupului Zentiva, consideră că separarea aduce noi oportunități pentru organizație și clienții săi, transformând compania într-una mai rapidă, mai flexibilă și mai agilă.
„Istoria Zentiva începe în urmă cu 530 de ani, odată cu deschiderea farmaciei Black Eagle, o mică afacere de familie care deservea locuitorii orașului Praga. Suntem mândri de istoria noastră și ne uităm în viitor cu misiunea de a ne construi și extinde prezența într-un mod relevant în domeniul medicamentelor generice și OTC din Europa. Această moștenire ne susține dorința de a rămâne o companie care pune pe primul loc pacienții. În același timp ne oferă reperele pentru prioritățile viitoare, în efortul de a îmbunătăți serviciile medicale  printr-o abordare mai personalizată. Credem că serviciile medicale constituie un drept și nu un privilegiu și că soluțiile terapeutice trebuie să fie accesibile unui număr cât mai mare de pacienți”.
„Dorim să ne construim reputația unei companii care aduce valoare partenerilor săi”, a adăugat Aghanian.
„Susținem specialiștii din domeniul medical, farmaciștii și factorii de decizie din sănătate și împărtășim aceeași responsabilitate – de a contribui la reducerea costurilor și la îmbunătățirea accesului la servicii medicale. Facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini nevoile medicale ale oamenilor”.
Evoluțiile recente ale companiei aduc noutăți și pentru angajați, adaugă oficialul Zentiva: “Obiectivele de creștere reprezintă noi oportunități pentru colegii noștri și asigură organizației o poziționare atrăgătoare, capabilă să convingă cei mai buni oameni din industrie să i se alăture. Este o perioadă efervescentă pentru Zentiva și suntem încrezători că susținerea Advent ne va ajuta să ne atingem obiectivele”, a încheiat Patrick Aghanian.