Este vorba de celebrul producătorul de vin Murfatflar, ale căror vinuri erau cunoscute la nivel mondial. Activele acestuia sunt vândute pe bucăţi de către lichidatorul judiciar, conform unui anunţ al lichidatorului judiciar al Murfatlar România, citat de digi24.ro

Care sunt cele mai valoroase active

Cele mai valoroase active sunt crama, care are un preţ de pornire de 10 milioane de euro (plus TVA), şi cele 370 hectare de vie, ce pornesc de la 3 milioane de euro (plus TVA).

De asemenea, sunt scoase la licitaţie și sediul administrativ, alte terenuri şi construcţii, precum şi stocul de băuturi. Vânzarea pe bucăţi a celebrul producătorul de vin vine la opt ani de la momentul în care acesta a intrat în insolvenţă, la propria cerere.

În acel moment, Murfatflar era în acel moment cel mai mare producător de vinuri, cu afaceri care au ajuns la un maxim de aproape 50 milioane de euro. De asemenea, obișnuia să exploateze circa 3.100 de hectare de viţă-de-vie, nu toate pe rod, conform cifrelor comunicate la momentul respectiv de reprezentanţii producătorului.

Mărcile producătorului

Compania avea în porto­foliu mărci precum Zestrea Murfatlar, Lacrima lui Ovidiu, Trei Hectare sau M1. Trebuie menționat că Murfatlar a fost implicată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la circa 600 milioane de lei. Tocmai de aceea, asupra tuturor bunurilor licitate e instituită măsura sechestrului asigurator.