Ursula von der Leyen a luat o hotărăre care îl poate face mândru pe orice român. Ea a decis să îi ofere funcția de purtător de cuvânt adjunct al Executivului european Danei Spinant, o fostă jurnalistă de la la PRO TV.

Cel care va fi purtătorul de cuvânt principal al instituției europene este francezul Eric Mamere, iar germanul Jens Flosdorff va fi Consilier Executiv pentru Comunicare în Cabinetul președintelui Comisiei Europene.

În acest moment, fosta jurnalistă este director responsabil de buget, comunicare și afaceri generale în cadrul Directoratului General pentru Politică regională și urbană, un departament al Comisiei Europene care răspunde de politica UE privind dezvoltarea regiunilor și orașelor europene.

În perioada 2010-2014, Dana Spinant s-a ocupat de politica privind drogurile pentru ca mai apoi să conducă unitatea responsabilă de migrația nereglementată (2015-2017).

Înainte de a se alătura Comisiei Europene, Dana Spinant a lucrat timp de 15 ani ca jurnalist, la instituţii media ca European Voice, EUobserver.com şi diverse televiziuni din România.