“Am impresia că premierul grec Antonis Samaras se străduieşte foarte serios”. Pentru un om normal nu sună a mare laudă dar atunci când vorbele vin din gura cancelarului german Angela Merkel, lucrurile se schimbă radical. Într-una dintre puţine declaraţii de “ alint” la adresa Greciei, liderul celei mjai puternice economii din lume îi atenţionează pe cei care văd ca iminentă ieşirea Greciei din zona euro să aibă mare grijă ce vorbesc.  "Fiecare ar trebui să-şi cântărească foarte bine cuvintele", a spus cancelarul Angela Merkel în interviul acordat televiunii germane ARD şi citat de Rador..

"Sunt multe în joc când vorbim de Grecia", a adăgat şeful guvernului de la Berlin, care a invitat liderii europeni să-şi măsoare cuvintele, după ce unii exponenţi din partidele de coaliţie, precum secretarul general al Uniunii Creştin Sociale (CSU), Alexander Dobrindt, au speculat asupra ieşirii Atenei din zona euro.  

"Aşteptăm Troika. Cum am spus deja alaltăieri, la întâlnirea cu premierul Samaras, la Atena sunt încă multe de făcut". De acum înainte, "fiecare zi contează ca Atena să îşi crească cu adevărat eforturile şi să realizeze ceea ce a promis", a concluzionat.

"Acordarea de mai mult timp Greciei pentru a-şi pune în aplicare angajamentele nu este o ipoteză viabilă", a spus ministrul de Economie şi vice-cancelarul german, Philipp Rosler, care a afirmat oricum că "este convenabil care Grecia să rămână în Eurozona, dar acest lucru va depinde de modul în care va pune în aplicare angajamentele de reformă pe care şi le-a luat". O prelungire, că este ea de şase luni sau de doi ani, "nu este fatibilă" pentru Grecia, a declarat Roesler într-un interviu pentru ZDF.