Hotelul de patru stele Mercure Bucharest City Center este situat pe strada George Enescu, în spatele Hilton din centrul Capitalei, iar investiţia a fost susţinută în proporţie de 70% printr-un credit accesat la Garanti Bank.

Unitatea hotelieră dispune de 114 camere, dintre care 27 de camere Privilege şi un apartament.  Camerele Privilege și apartamentul dispun de o serie de facilități suplimentare, cum ar fi pat king-size, ecran LCD de mari dimensiuni, aparat espresso, minibar gratuit şi halat de baie. La primul etaj, Mercure oferă trei săli de conferințe. Mercure are la dispoziție 30 de locuri în parcarea subterană. Designul hotelului a fost realizat de Arhi Grup din Bucureşti.

Reţeaua Mercure, parte a grupului francez Accor, are peste 700 de hoteluri în 52 de ţări din întreaga lume. Grupul Accor are peste 3.600 de hoteluri şi 470.000 de camere în portofoliu, acoperind 92 de ţări. Din cadrul grupului fac parte brandurile hoteliere Sofitel, Pullman, Mgallery, Grand Mercure, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, ibis Styles, ibis budget şi hotelF1.

În România, Accor are şase hoteluri, cu 1.221 de camere, un hotel Pullman, un Novotal şi patru ibis.