Top 3 complexuri comerciale unde au fost aplicate cele mai mari amenzi si confiscari in cadrul Operatiunii "Cristal", in perioada 19.10-11.11.2015

1. Dragonul Rosu (Bucuresti)- 6.452.081 lei
2. Complex Brintex (Brasov) – 2.344.526 lei
3. Expo Market Doraly (Bucuresti) – 1.380.824 lei

De remarcat ca Dragonul Rosu si Expo Market Doraly sunt intesate de marfuri chinezesti.

ANAF va face zilnic controale la complexul engros Dragonul Rosu detinut de omul de afaceri Nicolae Dumitru (zis NIRO), dupa ce primele trei zile de controale au adus amenzi de 1,3 milioane de lei si confiscari de 656.841 lei. Controalele vor avea loc pentru o perioada nedefinita si va fi facut si cu inspectori din tara, adusi pentru a dubla efectivele de control.

Decizia a fost luata de presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, potrivit unui comunicat de presa din urma cu doua saptamani:  "Dat fiind volumul mare de marfuri si nivelul ridicat al evaziunii din Dragonul Rosu, agentii economici din acest complex comercial vor fi verificati zilnic. De asemenea, am dispus intensificarea actiunilor de monitorizare, urmand sa aducem la Bucuresti inspectori de la celelalte regionale antifrauda, astfel incat sa dublam forta de control din Capitala".

In cadrul operatiunii "Cristal" de control in centrele en-gros au fost verificati 2.200 de contribuabili, s-au dat amenzi de 14 mil. lei si s-au confiscat bunuri si numerar de 4,8 mil. lei. Datele sunt pentru perioada 19 octombrie-5 noiembrie.

Sursa: HOTNEWS