SK Innovation a precizat că intenţionează să demareze lucările la noua sa uzină de la Komarom, nord-vestul Ungariei, în luna februarie 2018, pentru ca la începutul lui 2020 să înceapă să producă baterii pentru autovehiculele electrice. Compania a adăugat că uzina sa din Ungaria va putea produce, anual, baterii cu o capacitate de 7,5 gigawaţi-oră, iar printre clienţii săi se numără grupul auto german Mercedes-Benz. 

Komarom este oraşul unde constructorul auto german Audi are o uzină de asamblare şi este de asemenea aproape de o altă uzină a grupului german Daimler, care deţine marca Mercedes-Benz. 

Acest anunţ vine în contextul în care atât SK Innovation, dar şi alţi producători sud-coreeni de baterii pentru vehiculele electrice, au întâmpinat o serie de obstacole cu planurile lor de expansiune pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre cele două ţări. 

După ce vehiculele electrice propulsate de bateriile produse de firme din Coreea de Sud au fost scoase de pe lista vehiculelor pentru care cumpărătorii beneficiază de subvenţii de la statul chinez, SK Innovation a suspendat planurile privind construirea unei uzine de baterii în China, în colaborare cu firmele Beijing Automotive Group şi Beijing Electronics şi, de asemenea, a amânat planurile privind construirea în China a unei uzine de celule destinate bateriilor. (Sursa: Agerpres)