Una dintre cele mai vechi instituții bancare din Europa se pregătește să renunțe la mii de angajați din sectorul de investiții ai companiei, au  declarat pentru Bloomberg, persoane aproapiate de companie. Banca ar putea renunţa la sute sau chiar mii de locuri de muncă la divizia GBIS, inclusiv la funcţii de suport din departamentele financiar şi de resurse umane, a spus una dintre persoane.

SocGen, care în România este deținătoarea Băncii Române de Dezvoltare (BRD), se pregătește să pună pe liber mai multe mii de angajați din divizia de soluții bancare și investiții, reclamând costurile prea mari provocate de reglementările care au devenit din ce în ce mai stricte.

Pentru moment, nu se cunoaște care este țara de unde vor fi făcute disponibilizările, compania Societe Generale refuzând să comenteze informațiile. 

Banca cu sediul central în Paris intenţionează să reducă cheltuielile cu 500 de milioane de euro şi evaluează activităţile mai puţin profitabile ale activităţilor de investiţii, după un trimestru patru dificil.

SocGen a anunţat la începutul acestei luni că restructurarea se va concentra pe unele operaţiuni cu instrumente financiare cu venituri fixe şi valutare.

Banca s-a opus până acum tendinţei din Franţa de restructurare a operaţiunilor de tranzacţii şi cercetare. Cu toate acestea, SocGen analizează opţiuni pentru înfiinţarea unei companii mixte, a spus persoana.

Găsirea unui partener pentru divizia de brokeraj ar putea dura săptămâni sau luni, iar soluţia de bază va fi păstrarea acesteia în cadrul grupului.

Restructurările au loc în condiţiile în care o directivă a Uniunii Europene obligă companiile de brokeraj să taxeze separat clienţii pentru serviciile de cercetări şi cele de tranzacţii, ceea ce presează firmele mai mici să se consolideze.