First Bank și-a anunțat luni angajații că urmează să fie concediate 379 de persoane și închise ori comasate 40 de filiale. Într-un mesaj intern consultat de G4Media.ro, Dominic Bruynseels îi anunță pe angajați că măsurile sunt luate din cauza ”mediului operațional impredictibil, care ne determină să ne reorganizăm modelul de business pentru a ne asigura un viitor sustenabil”.

Bruynseels a mai transmis în mesajul consultat de G4Media.ro că a făcut aceste propuneri Consiliului de Administrație, care le-a aprobat.

Reamintim că OUG 114 impune o taxă trimestrială de 2% din activele băncilor. Industria bancară și BNR au criticat dur taxa.

Principalele măsuri anunțate de șeful First Bank:

– păstrarea unui număr de 60 de sucursale și închiderea / fuzionarea a 40 de filiale unde este posibil. Vor fi 10 localități unde nu vom mai avea nici o filială

– va fi redusă baza de cost a sediului central al băncii din Piața Victoriei.

– un număr de manageri va dispărea din bancă în urma reducerii numărului de nivele de management.

– În sediul central vom reduce numărul de angajați, vom reorganiza și simplifica structura.

– În următoarele săptămâni ne vom consulta cu sindicatul, să fie cât mai ușor pentru toți oamenii noștri, atât cei care vor rămâne în companie, cât și cei care vor pleca.

– Vom decide asupra celor care vor părăsi compania și asupra termenilor de încheiere a contractelor de muncă – estimăm că vor exista 379 de persoane în total, 181 din sucursale și 198 din sediul central.

– Realizarea unei investiții de 7,5 milioane de euro în tehnologie