Raiffeisen Bank a devenit acţionar principal la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, iar noul nume al băncii este, începând de miercuri, Aedificium Banca pentru Locuinţe, informează instituţia financiară printr-un comunicat. Potrivit sursei citate, în această vară, Raiffeisen Bank a devenit acţionar principal, cu o participaţie de 99,9993%, la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi a decis să schimbe logo-ul şi denumirea băncii.

“Necesitatea modificării identităţii vizuale şi a numelui au apărut odată cu modificarea acţionariatului băncii pentru că o parte a siglei noastre aparţinea fostului acţionar, Bausparkasse Schwabisch Hall Germania. Decizia de a o redenumi vine din dorinţa noastră de a avea o identitate diferită pentru cele două bănci Raiffeisen de pe piaţă, pentru că ele activează diferit. Aedificium leagă numele băncii de obiectul ei de activitate. Schimbarea numelui şi a siglei nu afectează în niciun fel contractele de economisire-creditare ale clienţilor băncii”, a declarat Ileana Cioana, preşedinte Aedificium Banca pentru Locuinţe.

Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe avea trei acţionari: Raiffeisen Bank România, Bausparkasse Schwabisch Hall Germania, care deţineau fiecare câte 33,325% din acţiuni, şi Raiffeisen Bausparkasse Austria, care deţinea 33,35% din participaţii. În prezent, acţionarul principal al băncii este Raiffeisen Bank România.

Activând de peste 20 de ani în România, Raiffeisen Bank este o bancă universală de top cu peste 2 milioane de clienţi individuali, 92.000 de IMM-uri şi 5.700 de corporaţii. Banca are 5.000 de angajaţi, peste 400 de agenţii în toată ţara, 900 de ATM-uri, 20.000 de POS-uri şi 250 de MFM-uri.