‘Am făcut o analiză serioasă, responsabilă şi transparentă. Nu vorbim de ajutoare, de contribuţii rambursabile, ci de capital, şi va fi de responsabilitatea administratorilor să scoată profit’, a arătat el. Goirigolzarri a dat asigurări că această cerinţă de capital este definitivă şi că nu va mai fi nevoie de noi contribuţii ale statului, pentru că este suficientă pentru o entitate solventă şi sigură.
În total, grupul BFA-Bankia va primi 23,4 miliarde de euro pentru a-şi asigura viabilitatea – cea mai mare sumă de salvare financiară din istoria Spaniei, după cum arată Rtve.es.

Cea de-a patra banca spaniolă ca importanţă, Bankia, care a cerut vineri seară un ajutor public record de 19 miliarde de euro pentru a se redresa, a anunţat că şi-a revizuit conturile pentru 2011, dezvăluind o pierdere de aproape 3 miliarde de euro.
Banca, care va fi naţionalizată primind acest ajutor public, a arătat, prin intermediul unui raport, că în februarie 2011 a avut un profit net de 309 milioane de euro, dar ‘stabilizarea realizată în portofoliul de credite şi active imobiliare sesizate şi punerea la valoarea pieţelor a participaţiilor deţinute de Bankia au arătat un rezultat negativ pentru 2011 de 2,979 miliarde de euro’.