Elizabeth Reichert, în vârstă de 93 de ani, a declarat pentru cotidianul regional Kolner Stadt-Anzeiger că banii ei "vor fi bine plasaţi". 
Ea a spus că împreună cu soțul ei evreu, Arnulf Reichert, au crescut în orașul german din vest. S-au întâlnit în 1944, își amintea ea, deși Arnulf a fost nevoit să trăiască mult timp într-o ascunzătoare pentru a scăpa de nazişti, înainte de a lua drumul exilului alături de soţia lui.

S-au căsătorit la un an după ce războiul s-a încheiat și s-au mutat  în Israel înainte de a se stabili în SUA, unde au trăit visul american și și-au făcut avere.  Aceasta locuieşte în prezent în apropiere de Philadelphia. "Însă n-am uitat niciodată oraşul Koln", a spus ea. 

Reichert povestește că a lucrat la un coafor, în timp ce soțul ei și-a găsit un loc de muncă la un pet shop, ca vânzător de animale de companie și accesorii pentru acestea, înainte de a-și înființa propria afacere și a face milioane.

Cu puțin timp înainte de moartea soțului său în 1998, cuplul fără copii a fost de acord să își trimită banii la grădina zoologică din Köln după moartea lor.

"Atunci când te gândeşti unde vrei să îţi laşi banii, amintirile joacă un rol important", a adăugat Elizabeth Reichert.

"Evident, aproape că am căzut de pe scaun", a dezvăluit directorul grădinii zoologice, Christopher Landsberg, pentru DPA. 

O fundaţie a fost deja înfiinţată pentru a administra viitoarea moştenire.