“Recesiunea economică i-a împins mulţi români să opteze pentru un loc de muncă în străinătate, care oferă condiţii şi remuneraţii mai bune decât cele pe care le puteau obţine în ţară. Creşterea pe care am înregistrat-o în acest an demonstrează că strategia noastră de afaceri a fost corectă, iar pentru anul viitor ne aşteptăm să continue acest trend ascendent”, a afirmat directorul general Thera Group, Cristian Tudorache.
Înfiinţat în 2007, Thera Group este unul dintre principalii jucători de pe piaţa recrutării de forţă de muncă pentru străinătate. În 2010 a înregistrat o cifră estimată de afaceri de peste 700.000 lei, de opt ori mai mare decât cea din 2009. Anul acesta, compania a deschis două noi agenţii în Cluj-Napoca şi Bucuresti, pe lângă cele deja axistente în aceste două oraşe şi în Constanţa.
Anul viitor, compania intenţionează să se extindă în ‘oraşe strategice din România’ şi să-şi diversifice gama de servicii din zona resurselor umane. ‘Pentru programele de tip Work&Travel în Spania, adresate studenţilor, pentru vara 2011 avem deja aproape toate locurile ocupate’, a mai spus Cristian Tudorache.
În 2010, cele mai populare programe de recrutare au fost cele de tip Work&Travel pentru Spania şi Grecia, precum şi locurile de munca oferite în domeniul hotelier sau agricultură. Mulţi solicitanţi au ales ţările nordice (Norvegia, Suedia şi Danemarca) unde cele mai cautate posturi au fost cele de şoferi profesionişti, de specialişti în petrol sau construcţii.
SURSA: Agerpres