În septembrie 2014, erau active 1.568.416 de poliţe PAD. Datele ultimului recensământ al populaţiei şi locuinţelor arată că, în România, există 8,5 milioane de locuinţe. 

Potrivit PAID, 74,1% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban, iar 25,9% în mediul rural. În funcţie de tipul de locuinţă, 90,4% dintre poliţele PAD sunt încheiate pentru locuinţe de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 9,6% pentru locuinţe de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic). 

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Bucureşti (20% din total), Muntenia (19%) şi Transilvania (17%), iar cele mai puţine în Maramureş (2% din totalul poliţelor), Bucovina (3%) şi Crişana (4%). 

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuinţe din luna iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală – cutremure, inundaţii şi alunecări de teren – a tuturor locuinţelor din România. 

Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) costă 20 euro în cazul locuinţelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) şi 10 euro în cazul locuinţelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

AGERPRES