Conform acestor date, pandemia de coronavirus a afectat 55 de regiuni din Rusia, numărul de decese ajungând la 29 în momentul de față, potrivit news.ro

Creșterea numărului de cazuri confirmate

Ministerul rus al Apărării a anunțat că liderul de la Kremlin a ordonat armatei, împreună cu unităţi medicale specializate, să efectueze manevre de miercuri şi până sâmbătă  în vederea sporirii pregătirii de luptă împotriva noului coronavirus, în cazul în care aceasta ar urma să fie mobilizată.

Creșterea numărului de cazuri confirmate poate fi explicată prin introducerea noilor metode de depistare folosite de săptămâna aceasta la Moscova. Serghei Sobianin i-a spus transmis lui Vladimir Putin că situaţia începe să „derapeze” în capitală şi că numărul real al contaminărilor creşte foarte rapid.

Efectele coronavirusului în Rusia

Dpa informează că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis miercuri amânarea din cauza epidemiei de coronavirus a referendumului pentru modificarea Constituţiei.

Actualul mandat prezidenţial expiră în 2024. Putin a lansat în ianuarie o reformă constituţională la care a adăugat în martie un amendament conform căruia ar putea rămâne preşedinte încă două mandate, fiindcă cele de până acum nu vor mai fi luate în considerare, potrivit agerpres.ro

Conform legislaţiei actuale, şeful statului rus nu poate fi ales de mai mult de două ori consecutiv. Reforma, contestată de opoziţie, ar trebui validată printr-un „vot popular”, care fusese programat pe 22 aprilie.