Ludovic Orban a făcut declarații surprinzătoare cu privire la moțiunea de cenzură și criza politică, dar a discutat și despre Florin Cîțu și legătura cu parlamentarii PNL.

„Criza politică e provocată de deciziile intempestive, luate de premier fără consultarea partidului. Dacă pică guvernul, e doar vina lui Florin Cîțu. Nu pot să cred că se poate veni cu o astfel de propunere care în mod clar nu va fi susținută de cei cu care putem să obținem majoritatea parlamentară. Dacă conducerea partidului vrea să facă un blat cu PSD, eu mă desolidarizez complet și nu particip. Pentru prima oară există condițiile politice care pot să ducă la anticipate.

În afară de PNL, toate partidele, în afară de PNL, au scorori mai bune decât cele de la alegeri. E posibil ca partidele să vrea alegeri anticipate. Dacă se joacă cu focul, există riscul să se perpetueze criza și să ajungem la anticipate”, a declarat Ludovic Orban.

Moțiunea votată de PNL?

Despre moțiunea de cenzură acesta spune că nu crede că parlamentarii de la PNL vor vota împotriva Guvernului Cîțu.

„Nu cred. Eu să iau măsuri? Păi amenințarea cu măsura a luat-o BEx. O amenințare inutilă, după părerea mea. Eu nu cred că va exista vreun parlamentar al PNL care să voteze moțiunea de cenzură a PSD”, a spus Ludovic Orban.

Posibilă nominalizare a lui Cițu, tupeu

Ludovic Orban consideră o dovadă de „tupeu” o posibilă nominalizare a lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, dacă moțiunea de cenzură va trece marți și actualul guvern va fi demis.

„Tupeu din partea celor care ar urma să ia o asemenea decizie. Nominalizarea candidatului, conform statutului PNL, este făcută de Consiliul Național al paridului. Președintele desemnează candidatul care este propus de partidul care își propune formarea unei majorități parlamentare”, a declarat Orban.

„Să nu cumva să își imagineze cineva datorită manipulărilor susținătorilor lui Cîțu că în cazul în care va pica guvernul Cîțu, eu sau alți colegi de-ai mei care mă susțin avem vreo contribuție”, a adăugat Orban.