E alertă după Congresul PNL de sâmbătă de la Romexpo!

Subprefectul de Arad, prezent la Congresul PNL, are COVID-19

După amenda primită deja de la Poliţia Capitalei, pentru nerespectarea măsurilor sanitare împotriva noului coronavirus, iată că liberalii află că unul dintre cei 5.000 de delegaţi care s-au îmbulzit la Romexpo este infectat cu COVID-19.

Este vorba despre Doru Sinaci, subprefectul judeţului Arad, care ar fi fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Subprefectul de Arad ar fi deja în izolare la domiciliu.

Unul dintre invitaţii emisiunii “În faţa naţiunii”, unde a fost făcută această dezvăluire, era liberalul Ben-Oni Ardelean.

“Sper să nu îl fi luat de la Congres”, a fost replica acestuia, la auzul veştii despre colegul său de la Arad.

Şi USR PLUS are congres. Cum se va desfăşura acesta?

Şi Congresul USR PLUS se apropie cu paşi repezi, însă formaţiunea politică va avea altă abordare. Evenimentul se va desfășura în sistem hibrid, afirmă Cristian Seidler.

“La partea fizică vor fi maxim 150 de oameni în fiecare moment în sală.

La nivel personal, ce am văzut acolo (la Congresul PNL – n.red.), dincolo de orice considerent politic, n-aș fi mers la un asemenea spectacol, considerând că ar fi fost un spectacol cultural”, a declarat Seidler.

Amendă usturătoare pentru liberali

Poliţia Capitalei a amendat Partidul Naţional Liberal cu 10.000 de lei, amenda maximă prevăzută de lege în cazul nerespectării măsurilor sanitare împotriva noului coronavirus.

Poliţia afirmă că nu au fost respectate măsuri esențiale pentru prevenirea infectării cu coronavirus, iar în momentul votului a fost o aglomerație foarte mare și nu s-a respectat distanțarea.

Mai mult, oamenii legii vor să vadă înregistrările din acea zi, pentru a-i identifica pe cei care nu au purtat mască în interior și pentru a trimite eventualele amenzi la domiciliile celor vinovaţi. Filmările au fost puse la dispoziţia Poliţiei.

Florin Cîţu a explicat că partidul va plăti amenda de 10.000 de lei, precum şi altele, dacă vor mai exista, însă a dat vina pentru proasta organizare a congresului pe fosta conducere, ce-l avea în frunte pe Ludovic Orban.

“Astăzi, da, sunt preşedintele partidului, însă organizatorii au făcut ce a fost înaintea mea şi aveam un preşedinte al partidului. Pe care o va plăti şi dacă mai sunt şi altele va plăti. Puteţi să mergeţi acolo să întrebaţi”, a declarat, marţi, Florin Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea