În ciuda normelor privind COVID-19, la Congresul PNL de sâmbătă au participat 5.000 de delegaţi, iar măsurile sanitare au fost date uitării.

Ca urmare, Poliţia Capitalei a amendat Partidul Naţional Liberal cu 10.000 de lei, amenda maximă prevăzută de lege în cazul nerespectării măsurilor sanitare împotriva noului coronavirus.

Poliţia afirmă că nu au fost respectate măsuri esențiale pentru prevenirea infectării cu coronavirus, iar în momentul votului a fost o aglomerație foarte mare și nu s-a respectat distanțarea.

Mai mult, oamenii legii vor să vadă înregistrările din acea zi, pentru a-i identifica pe cei care nu au purtat mască în interior și pentru a trimite eventualele amenzi la domiciliile celor vinovaţi. Filmările au fost puse la dispoziţia Poliţiei.

Prima reacţie a lui Florin Cîţu privind amenda

Noul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, a explicat că partidul va plăti amenda de 10.000 de lei, precum şi altele, dacă vor mai exista, însă a dat vina pentru proasta organizare a congresului pe fosta conducere, ce-l avea în frunte pe Ludovic Orban.

“Astăzi, da, sunt preşedintele partidului, însă organizatorii au făcut ce a fost înaintea mea şi aveam un preşedinte al partidului. Pe care o va plăti şi dacă mai sunt şi altele va plăti. Puteţi să mergeţi acolo să întrebaţi”, a declarat, marţi, Florin Cîţu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a apărat şi el, afirmând că nu fost prezent la congres în calitate de ministru de Interne sau de organizator, ci de simplu participant.

“Pentru faptul că nu s-au respectat distanţarea când a început procesul de vot, pentru că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă 10.000 de lei”, a indicat Bode.

Două jurnaliste, bruscate de liberali pentru că încercau să-şi facă meseria

În schimb, ministrul de Interne şi-a cerut scuze pentru faptul că două jurnaliste au fost bruscate de Congresul PNL de sâmbătă.

“Vreau să îmi cer scuze față dumneavoastră pentru comportamentul iresponsabil pe care l-au avut colegi de ai mei din PNL față de două colege ale dumneavoastră. În consecință, Poliția Capitalei a luat legătura și declanșăm o anchetă și cei vinovați vor plăti.

Îmi pare rău că unii colegi au confundat Congresul PNL cu un loc în care nu trebuie să te manifești așa cum s-au manifestat. Dacă se va dovedi că sunt vinovați, vor plăti”, a precizat, marţi, Lucian Bode.

Cele două jurnaliste agresate sâmbătă sunt Iulia Gârbacea, reporter Ştirile Pro TV, şi Mădălina Mihalache, reporter Antena 3.

Sursa foto: Capital