Anunț pentru toți pensionarii! 21.892 de persoane din Marea Britanie au semnat petiția online

Anunț pentru toți pensionarii! Aproximativ 21.892 de persoane din Marea Britanie au semnat petiția online, creată și postată de Ronald John Bradbur, care propune ca pensionarilor să li se acorde călătorii gratuite cu trenul, pentru a le „îmbunătăți starea mentală” și a le permite să se întâlnească cu familia, care locuiește în alte regiuni ale țării. Cele mai recente statistici ale Departamentului pentru Muncă și Pensii din Marea Britanie arată că, în prezent, există 12,6 milioane de oameni care primesc pensie de stat.

Propunerea de extindere a permisului de călătorie gratuită cu trenul a fost respinsă

Departamentul Transporturilor a dat un răspuns, dar din păcate, pentru miile de oameni care așteptau o veste bună, nu a existat nicio schimbare în decizia sa inițială. Propunerea de extindere a permisului de călătorie gratuit pe autobuze, prin care să fie incluse și călătorii gratuite cu trenul, a fost respinsă, informează Daily Record.

Departamentul Transporturilor a declarat: „Schema națională de călătorie concesionară engleză (ENCTS) oferă călătorii gratuite cu autobuzul persoanelor cu dizabilități și pensionarilor. Călătoriile locale în regim concesionar costă în jur de 1 miliard de lire sterline anual și orice modificări aduse schemei minime, cum ar fi călătoriile gratuite pe calea ferată, ar trebui luate în considerare cu mare atenție pentru impactul lor asupra sustenabilității financiare a schemei”.

Guvernul nu are de gând să extindă ENCTS la alte moduri de transport

Cu toate acestea, DT a adăugat că autoritățile locale din Anglia pot depăși obligațiile statutare, cum ar fi oferirea unor călătorii gratuite pe calea ferată, ca parte a permisului ENCTS. Operatorii din 11 din cele 84 de zone au oferit o anumită formă de călătorie cu trenul, aplicând reduceri pentru pensionari. „Orice concesii discreționare suplimentare, oferite deținătorilor de permise ENCTS de către autoritatea locală, sunt finanțate din resurse locale, și nu de guvernul central.

„În prezent, Guvernul nu are de gând să extindă ENCTS la alte moduri de transport”, a precizat Departamentul Transporturilor.

Persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste sunt eligibile pentru Senior Railcard, un permis de călătorie în care autoritățile acoperă o treime din costul unei călătorii cu trenul.

12,6 milioane de oameni primesc pensie de stat

Cele mai recente statistici ale Departamentului pentru Muncă și Pensii (DWP) din Marea Britanie arată că, în prezent, există 12,6 milioane de oameni care primesc pensie de stat de până la 203,85 lire sterline, în fiecare săptămână. Pentru a încasa orice tip de pensie de stat în Marea Britanie este nevoie de o perioadă de minimum zece ani cotizați la stat, iar pentru a beneficia de pensia de stat întreagă trebuie să fi achitat contribuțiile la asigurările sociale timp de 30 de ani. În plus, oamenii care se încadrează la noua pensie de stat trebuie să aibă cel puțin 35 de ani de muncă achitați la stat.

Pensia de stat oferă un venit impozabil obișnuit pentru tot restul vieții, de îndată ce se atinge vârsta pensionării. Unii oameni aleg să amâne ieșirea la pensie, continuând să lucreze.