„Făcând apel la spiritul de trib, la frică, întorcând un grup contra celuilalt, spunând oamenilor că ar fi restabilită ordinea dacă n-ar fi cei care nu arată ca noi sau cei care nu sună ca noi sau care nu se roagă ca noi – este o carte veche. (…) Nu a început cu Donald Trump. El este un simptom, nu este cauza”, a spus Obama, potrivit Agerpres. 

Fostul președinte s-a întrebat ce s-a întâmplat cu Partidul Republican. 

”Nu este conservator, cu siguranţă nu este normal – este radical. În ultimele decade, o politică bazată pe ură, diviziune şi paranoia şi-a găsit casa, din păcate, în Partidul Republican”, a explicat Obama. 

În acest context, fostul lider de la Casa Albă a făcut apel la cetățenii americani, cerându-le să meargă la vot cu ocazia legislativelor din noiembrie.

"În această beznă politică, văd că cetăţenii se trezesc în întreaga ţară. (…) Trebuie să votaţi, pentru că democraţia noastră depinde de voi! (…) Dacă vă gândiţi că alegerile nu au importanţă, sper că cei doi ani care au trecut v-au schimbat ideile. Cea mai mare ameninţare pentru democraţia noastră nu este Donald Trump (…), ci indiferenţa, cinismul", a mai spus Barack Obama, citat de B1.ro.


Te-ar putea interesa și: