Cadrele medicale de pe Ambulanță se plâng că în ultimele zile s-a întâmplat să ajungă la „pacienți cu simptome de febră, crezând că e gripă normală sau răceală, și abia față în față ne-au spus că vin din Italia sau Spania sau alte zone afectate”, scrie Libertatea.

„Oamenii sună la 112, spun că au simptome, dar nu declară de unde vin. Nu spun pentru că le e teamă că vor fi luați cu isoleta și cred că mai bine le luăm noi analizele și rămân acasă. Dar, unu, analizele nu se fac acasă și, doi, ne pun în risc de infectare”, spune un medic de la Ambulanța București.

Capitala este printre cele mai încercate de epidemia de coronavirus, iar echipele de medici se confruntă cu această situație nouă „care ne pune în risc dacă nu suntem atenți”.

Un alt medic a explicat: ”Noroc că avem mănuși lungi și măști, la orice consultație și suntem precauți. Prima întrebare e de unde vin, cu cine au intrat în contact. Am avut situații în care abia atunci ne-au spus că vin din zonele afectate. Dacă am ști asta, am veni direct în costume. Îi rugăm să spună sincer la 112 de unde vin!”.