Potrivit Healthline, cerealele sunt de obicei o opțiune pentru micul dejun, însă multă lume uită că sunt pline de zahăr. Zaharul poate fi cel mai rău ingredient din dieta modernă. O dietă bogată în zahăr poate duce la diverse boli, inclusiv obezitate, inflamație cronică și boli de inimă.

„Efectele aportului de zahăr – tensiune arterială crescută, inflamație, creștere în greutate, diabet și ficat grase – sunt toate legate de un risc crescut de infarct și accident vascular cerebral”, sustine Dr. Frank Hu, profesor de nutriție la Harvard T.H.

Șunca și cârnații vă pot reduce durata de viață

Cerealele nu sunt singurele alimente pe care trebuie să le evitați la micul dejun. Clătitele, de exemplu, conțin mult unt, zahăr și ingrediente procesate. Consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate, inflamații și îmbătrânire mai rapidă.

Carnea procesată, cum ar fi șunca și cârnații, trebuie evitată și dacă doriți să trăiți mai mult. „Aceste tipuri de carne conțin de obicei un conservant numit azotat”, a declarat medicul Courtney D’Angelo. Aceste alimente au fost legate de un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Produsele de patiserie ar trebui și ele evitate deoarece sunt pline de grăsimi și zahăr.

Ce putem mânca

Alimentele sănătoase pe care le putem mânca la micul dejun includ ouă, avocado și fulgi de ovăz neindulciți. Dacă totuși doriți să mâncați alimente procesate, încercați să le alegeți pe cele cu conținut scăzut de zahăr și sodiu.