Cele mai grave greșeli pe care ar trebui să le eviți la micul dejun. Cum ne pot afecta metabolismul

De asemenea, un mic dejun echilibrat are numeroase beneficii pentru sănătate, potrivit site-ului Shefinds. Și mai important este că micul dejun ajută la restabilirea nivelurilor de glicogen și, cu cât nivelurile sunt mai mari, cu atât procesele metabolice sunt mai bune: adică putem să ardem mai rapid grăsimile.

Dacă este dificil să pregătim un mic dejun echilibrat și sănătos, specialiștii în nutriție vin cu două sfaturi-cheie pentru a ne ajuta să alcătuim o masă perfectă de dimineața, în special dacă ne-am propus să slăbim.

Ce se întâmplă dacă ne îndopăm cu carbohidrați simpli

Consumul de carbohidrați simpli și zaharuri procesate, cum ar fi cereale, clătite, vafe, va avea ca rezultat o „cascada metabolică care ne va da peste cap organismul înainte de a începe ziua”, spune Adrienne Youdim, medic internist specializat în nutriție.

„Aceste alimente provoacă o creștere rapidă a zahărului din sânge, care este urmată de o creștere la fel de rapidă și mare a insulinei, care apoi duce la scăderea glicemiei”, continuă ea. Acest lucru provoacă exact ceea ce nu vrem: letargie, lipsa concentrării și ceața creierului.„Este cel mai rău lucru pentru corpul și metabolismul nostru”, avertizează medicul.

De ce nu e bine să sărim peste micul dejun

Săritul peste micul dejun este considerat de mulți nutriționiști o mare eroare. „Este o concepție total greșită că dacă nu mâncăm dimineața, se încetinește metabolismul. Pur și simplu nu este adevărat”, susține expertul în nutriție Kimberly Gomer.

„Cercetările au arătat că oamenii care sar peste micul dejun vor recurge la gustări nesănătoase la mijlocul dimineții”, explică ea.

„Cheia nu este când să mănânci, ci cum să planifici alimentele astfel încât să ai la dispoziție cît mai multe opțiuni sănătoase”, sfătuiește șeful centrului de nutriție Pritikin Longevity.

„Vrem să ne ascultăm corpul, mâncând când ne este foame, și nu mâncând după ceas”, spune acesta.

Ce ar trebui să mâncăm

Cea mai bună combinație pentru micul dejun ar trebui să includă o sursă de proteine ​​slabe, cum ar fi albușurile de ou, brânza de vaci sau iaurtul grecesc, fără grăsimi. Alături de unele legume și fructe de pădure, acesta poate fi un mic dejun ideal pentru a slăbi”, este sfatul dat de Kimberly Gomer.