Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, spune clar că nu se pune problema îngheţării acestui an şcolar, iar specialiştii din minister lucrează la diferite scenarii, care vor fi făcute publice atunci când va exista o decizie.

“La acest moment, specialiștii din Ministerul Educației nu iau în calcul, exclud varianta înghețării anului scolar. Trebuie precizat că toate variantele sunt în strânsă legătură cu evoluția situației grele în care se află România. Toate aceste scenarii pe care le lucrăm în Ministerul Educației le vom dezbate cu toți partenerii. Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă. (…) Nu pot face public niciunul dintre scenarii până când nu există din partea specialiștilor o decizie. Când va exista le vom prezenta public”, a declarat ministrul într-un interviu pentru HotNews.

E important ca elevii să se pregătească pentru examenele naționale

Monica Anisie spune că Ministerul Educaţiei are în lucru şi variante pentru ca elevii să se poată pregăti de acasă pentru examenele naţionale.

“Ministerul Educației pregătește un set de variante de lucru pentru elevi pentru a se pregăti în această perioadă, le vom pune pe site. Este important ca elevii să se pregătească pentru examenele naționale”, a declarat ministrul.

Întrebată dacă ministerul are o statistică a elevilor care fac cursuri online în acest prezent, Monica Anisie a declarat:

“În întâlnirile cu inspectorii am solicitat să identifice acolo unde nu se realizează această legătură a profesorilor cu elevii. Suntem conștienți că nu în toate casele există acces la internet. De aceea am realizat parteneriatul cu TVR. Acest parteneriat cu TVR nu e singular, sunt și inițiative locale. La Argeș, inspectorul general a realizat un parteneriat cu o televiziune locală. Nu sunt singulare aceste demersuri. Profesorii care merg si filmează la TVR nu e ușor pentru ei, se deplasează în această perioadă când sunt restricții.”