De asemenea, conform aceluiaşi studiu prezentat de site-ul uSwitch.com, nu mai puţin de 18% dintre britanici consideră că nu este nici o ruşine să ajungi falit, iar mai mult de o treime discută despre salariu cu prietenii sau familia.

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate înainte de ultimele date oficiale privind insolvenţa britanicilor, date ce vor fi anunţate în cursul acestei săptămâni. Aproximativ 35.000 de britanici au fost declaraţi insolvenţi în perioada aprilie – iunie, iar experţii estimează că această cifră va creşte semnificativ odată cu intrarea în aplicare a reducerilor cheltuielilor publice.

Pe de altă parte, deşi discută cu deschidere despre situaţia financiară personală, britanicii se feresc încă să abordeze subiectul banilor împrumutaţi cu camătă. Aproximativ jumătate dintre aceştia nu ar spune nimănui dacă ar lua bani de la cămătari, iar doar un britanic din cinci ar discuta acest subiect cu prietenii.

De asemenea, în contextul crizei, britanicii nu se ruşinează să viziteze des magazinele cu marfă second hand, pentru că obţinerea unui produs ieftin este mai importantă decât păstrarea aparenţelor de bunăstare.
SURSA: Agerpres