testarea si migrarea aplicatiilor existente catre Linux sau pentru dezvoltarea de noi aplicatii. IBM a investit peste 1,5 milioane USD, suma care cuprinde atat tehnologia hardware (servere, statii grafice, un sistem de stocare), cat si licentele pentru sofware-ul IBM de infrastructura. „Solutiile IT bazate pe Linux si standarde deschise vor asigura oportunitati semnificative pentru companiile din Romania”, a declarat rectorul Universitatii Politehnica, Ioan Dumitrache.
Eveniment hi-fi organizat pentru pasionatiLa Hotelul Merriot din Bucuresti va fi organizat de catre compania Expotek evenimentul HIFIarena – Romanian Home Entertaiment Show. Desfasurat in perioada 6-9 noiembrie, este primul eveniment specilizat pentru echipamente audio si video si sisteme electronice de divertisment, organizat in Romania. HIFIarena ofera marilor producatori si distribuitori de echipamente hi-fi posibilitatea de a-si prezenta produsele pasionatilor de muzica, sunet, filme si tuturor celor interesati sa achizitioneze echipamente pentru home entertaiment, precum si ocazia de a intalni potentiali parteneri de afaceri pe piata romaneasca. La expozitie vor fi prezente nume mari, cum ar fi Panasonic, Sony, JVC, Pioneer, Samsung, Philips, plus multe alte nume mai putin cunoscute pe piata romaneasca.
BCR ieftineste cu 20% serviciul de m-BankingBanca Comerciala Romana (BCR) anunta reducerea cu pana la 20% a costurilor pentru serviciul de Mobile Banking BCR. Astfel, pentru serviciul de Mobile Banking SMS, BCR elimina comisionul fix de un dolar pe luna, iar tariful per mesaj SMS de raspuns se modifica de la 10 centi (plus TVA) la 23 centi, inclusiv TVA. Pentru serviciul de Mobile Banking SMS plus Browsing, BCR reduce comisionul fix de la doi dolari/luna la 1 dolar/ luna iar tariful per mesaj SMS de raspuns se modifica de la 10 centi (plus TVA) la 23 centi, inclusiv TVA. De asemenea, BCR extinde serviciul de Mobile Banking WAP pentru detinatorii de carduri BCR abonati ai retelei de telefonie mobila Orange. Concepute ca servicii aditionale la aplicatia Mobile Banking BCR, serviciile de browsing SmartTel 3G si SmartTel WAP se adreseaza utilizatorilor de telefonie mobila care dispun de telefoane cu microbrowser incorporat, din retelele Zapp, Connex si Orange.
Motorola furnizeaza cipuri pentru NintendoSectorul de Produse Semiconductoare din cadrul companiei Motorola este furnizor al companiei nipone Nintendo si asigura cipuri de mare viteza, cu un consum redus de energie si care permit folosirea adaptorului fara fir in consolele Game Boy Advance si Game Boy Advance SP. Cipurile permit unui numar de cinci utilizatori sa intre in joc simultan, fara fir. Adaptorul fara fir pentru noul sofware Game Boy Advance pentru jocurile „Pokemon FireRed” si „Pokemon LeafGreen” va fi lansat pe piata japoneza in prima jumatate a anului 2004. Parteneriatul Motorola cu Nintendo este cu atat mai interesant avand in vedere ca de curand Nokia a intrat pe piata consolelor de jocuri portabile, cel mai mare competitor fiind consolele de la Nintendo.
TIW si-a marit participatia la 86,8% din MobiFonTelesystem International Wireless Inc. a achizitionat un nou pachet de 1,2% din actiunile ClearWave si drepturi de vot de 0,4%, cu scopul de a-si spori participarea in MobiFon si Cesky Mobil, subsidiarele ClearWave din Romania si Cehia. In urma tranzactiei, TIW va detine 86,8% din actiuni si 95,3% drepturi de vot in cadrul ClearWave. „Pe viitor, am putea sa ne crestem si mai mult participarea economica in subisidiarele noastre, prin tranzactii similare sau prin alte metode”, se arata intr-un comunicat al TIW. Connex este liderul pietei de telefonie mobila din Romania, cu trei milioane de clienti inregistrati.