Simona Halep ar fi primit și acceptat un wild card la turneul WTA de la Rouen

După participarea la Miami Open, Simona Halep ar putea participa pe zgură la turneul WTA de la Rouen, Franța, care a trecut de la categoria WTA 125 la WTA 250. Sportiva, care a acceptat un wild card oferit de organizatori, va evolua în acest turneu ca primul său pas în sezonul de zgură, după eliminarea suferită în primul tur la WTA Miami, transmite Fanatik.

Turneul de la Rouen va debuta pe 15 aprilie și se va desfășura în sală, fiind organizat în aceeași săptămână cu prestigiosul turneu WTA de la Stuttgart. Halep, care nu a evoluat la Rouen de câțiva ani, are o motivație puternică pentru a-și face simțită prezența în acest turneu.

Ultima sa apariție la Rouen a fost în cadrul semifinalelor Fed Cup, când România a întâlnit Franța acum cinci ani. Halep a adus cele două puncte pentru echipa sa, dar a pierdut meciul de dublu alături de Monica Niculescu, care a influențat decisiv rezultatul întâlnirii.

Pentru Simona Halep, turneul de la Rouen reprezintă o șansă de a-și recăpăta ritmul competitiv și de a acumula puncte importante pentru clasamentul mondial. În cazul unei victorii, Halep ar obține 250 de puncte WTA, consolidându-și poziția și sporind șansele de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris, condiția fiind clasarea în top 400 WTA.

Turneu de debut pentru noul ei antrenor, Carlos Martinez

De asemenea, va fi primul turneu jucat de Simona Halep alături de noul antrenor Carlos Martinez. Acesta a fost recomandat de Darren Cahill, australianul având un cuvânt important de spus în acest parteneriat.

Carlos Martinez a recunoscut că a fost impresionat de determinarea Simonei și de dorința ei de a lucra împreună cu el. Deși a avut și alte oportunități interesante recent, colaborarea cu Halep, o jucătoare de top, a fost pentru el un pas important.

Carlos Martinez a remarcat și personalitatea puternică și caracterul hotărât al acesteia.

„Încă nu o cunosc atât de bine, știu doar că este o fată bună, dar din ceea ce mi-a spus Darren Cahill, este și foarte pretențioasă. Adrenalina, dorința fiecăruia, contează foarte mult, dar logic ar fi ca reglajul să dureze ceva timp”, spunea Martinez.